3.2 - Innhold på et masterstudium
Programplan
Ønsker du en oversikt over hvilke emner du har? Lurer du på hvor eksamen er? Eller lurer du på hvilke arbeidskrav som være godkjent, hva som er innholdet i studiet og hva du skal lære? Da må du lese programplanen til studiet ditt.
I programplanen finner du svar på mange spørsmål det er naturlig å ha i starten av semesteret. Hvis du leser den grundig, slipper du å bekymre deg for det praktiske rundt studiet ditt. Den gjør det enklere å planlegge studiet og forberede deg.
Programplanen din finner du ved å logge inn på student.oslomet.no.
Emner og undervisning
De fleste masterutdanninger har emner som er obligatoriske. Disse emnene er fordelt over semestrene og har ulike omfang. Det finnes også emner og fordypninger du kan velge mellom.
I tillegg til forelesninger, seminarer og klasseromsundervisning, legger en god del studier opp til arbeid i grupper. Flere av våre utdanninger er dessuten praktisk rettet, og universitetet har en rekke spesialrom der du får øvd deg på det du skal lære.
Praksis, utveksling og feltarbeid
Har ditt masterstudium praksisperiode? Sjekk programplanen for ditt studium og les hvordan det fungerer. En god del masterstudier har egne semestre hvor man kan reise på utveksling eller ha feltarbeid. Merk deg at fristen for å reise på utveksling kan være tidlig, så sjekk ut mulighetene dine (student.oslomet.no).
Feltarbeid er arbeid med innsamling av datamateriale ute i et bestemt forskningsfelt. På flere av studieprogrammene er feltarbeid en sentral del av undervisnings- og forskningsopplegget. Les mer om dette i programplanen din.
Eksamen og masteroppgave
Ved avslutningen av hvert emne har du en eksamen, og i løpet av studieperioden din skal du i tillegg skrive en masteroppgave. Masteroppgaven er et større arbeid som du skal jobbe med gjennom hele masterutdanningen, og kan ha ulikt omfang, avhengig av hvordan studiet ditt er lagt opp. Dette står beskrevet i programplanen din.
Les mer om å skrive masteroppgave senere i kurset.